Ježek je žalosten, ker v igri ni zmagal

8,20

Osnovno čustvo žalost
Za starost 2 – 5 let, 4 – 7 let

Kategorija:

Na gozdni jasi se je ježek igral s prijatelji. Srna je predlagala, naj bi se šli igro, pri kateri bo vsakomur dodelila različno črko, za tem pa bo moral vsakdo istočasno poiskati čim več predmetov, katerih ime se začenja s črko, ki mu je bila dodeljena. Ježku ta igra ni bila všeč, ker je bil že enkrat pri njej najslabši. Ostali pa so bili navdušeni, zato se je tudi sam odločil še enkrat poskusiti. Tokrat je bil predzadnji. Zelo se je razjezil, nato pa še silno razžalostil. Vse to je videl njegov očka. Nemudoma je šel do njega, da bi ga objel in potolažil. Spomnil ga je, da je dejansko vsakič boljši in da se mora primerjati samo s samim seboj.


Slikanica, ki jo imate v rokah, se ukvarja s problemom žalosti zaradi neuspeha in poraza v igri.

Zgodba pomaga otrokom prepoznati in imenovati lastna čustva, predelati stresne situacije in zadostiti potrebo, ki stoji za čustvom žalosti.

Slikanica vsebuje tudi dodatek za starše, vzgojitelje in skrbnike z nasveti, ki jim bodo koristni za boljše razumevanje otrokovega vedenja in za to, da mu bodo pomagali izražati čustva na sprejemljiv in zdrav način.


Dimenzije: 22×22 cm

Obseg: 24 strani z mehkimi platnicami

ISBN številka: 978-961-95957-0-1

Leto izdaje: 2022

Košarica