Splošni pogoji

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine Mali jazbec, ki je dostopna na povezavi https://malijazbec.com in jo upravlja Maja Sedmak Cvelbar s.p.

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene  podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

 • Ponudnik: Maja Sedmak Cvelbar s.p.
 • Sedež ponudnika: Partizanska cesta 82, 6210 Sežana
 • Matična številka: 6693954000
 • Davčna številka: 99438828
 • TRR: SI56 6100 0000 8685 630 (Delavska hranilnica d.d.)
 • E-mail: info@malijazbec.com
 • Spletna stran: https://malijazbec.com
 • Tel.: 00386 41 388 169

Povzetek zakonodaje o dostopnosti informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • bistvene značilnosti blaga (vključno z garancijami),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebuje davke in stroške dostave,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Cene

Vse cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in so končne. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo zavezanci za DDV).

Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini se ni potrebno registrirati. Če želite opraviti nakup, morate ob oddaji naročila izpolniti točne podatke.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

V primeru, da po prevzemu blaga prejeti artikel ni po meri potrošnika ali z artiklom ni zadovoljen, ima potrošnik pravico, da ponudniku najkasneje v 14-ih dneh od dneva, ko je potrošnik prejel blago, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe. Pri tem potrošniku ni potrebno navajati razlogov za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti na e-mail naslov: info@malijazbec.com

Vračilo prejetega blaga na sedež podjetja v 14-ih dneh po prejetju, brez predhodnega pisnega obvestila, se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti skupaj s priloženim računom najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu na naslov ponudnika: Maja Sedmak Cvelbar s.p. Partizanska cesta 82, 6210 Sežana.

Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Za vrnjene izdelke NE sprejemamo pošiljk z odkupnino.

Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Priložen mora biti račun. Čeprav to ni obvezno, bomo veseli navedbe razloga za vračilo. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Če kupec odstopi od pogodbe v skladu z določili, mu ponudnik vrne vsa opravljena plačila. Vračilo plačil bo opravljeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe in vračilu izdelka. V kolikor izrazite željo po vračilu kupnine, vam jo vrnemo izključno preko nakazila na vaš osebni bančni račun, ki nam ga morate v postopku vračila pisno sporočiti.

Način plačila

Načine plačila, s katerimi lahko kupec naročeno blago plača, prilagajamo zahtevam in potrebam trga in trenutnim razmeram. Vsi načini plačila niso na voljo za vsa območja in vse načine dostavo in se lahko kadarkoli, brez predhodnega opozorila, spremenijo.

Koda kupona / Koda za popust

Kode za popust prinašajo različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine (popust v odstotkih, popust v fiksni vrednosti, brezplačna dostava,…). Aktivno kodo za popust najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, na strani posameznega oddelka, v našem promocijskem sporočilu ali drugih medijih.

Kode so lahko časovno omejene, vezane na posamezen izdelek, posameznega kupca, nekatere je možno unovčiti več krat, spet druge samo en krat.

Dostava in dobavni roki

Blago, naročeno v spletni trgovini bomo odpremili v najkrajšem možnem času: običajno 2-5 delovnih dni od naslednjega dneva plačila predračuna.

Za dostavo poskrbi Pošta Slovenije. Ob odpremi pošiljke vas bomo obvestili, da smo naročeno blago odpremili.

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev, pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s ponudnikom.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov), za komunikacijo s kupci in za občasna obvestila o posebnih akcijah, novostih in ugodnostih. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter z ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Reklamacije


Kupec lahko blago reklamira, če je ponudnik poslal napačne izdelke, v napačni količini ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.
 Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa. V primeru reklamacije lahko kupec, v skladu z zakonskimi omejitvami, zahteva zamenjavo artikla ali vračilo kupnine.

Prijava poškodovanih pošiljk

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To stori tako, da pošiljko odnese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot jo je prejel (ne da bi karkoli dodal ali odstranil) ter izpolni reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Za več informacij nas pokličite na 041 388 169 ali pošljite e-mail na info@malijazbec.com.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Mali jazbec in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik je dolžan vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek elektronskega naslova info@malijazbec.com. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščatč o poteku postopka. Ponudnik in kupec se po svojih najboljših močeh zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno.

Nazadnje posodobljeno 31.08.2022.

Košarica